top of page
O-grupnom-radu-credit-Tedi-Korodi.jpg

O MENI

Ja sam Tena Rak, bavim se psihologijom i glazbom, a od kraja 2022. godine i vlastitim obrtom za edukaciju i savjetovanje. Magistra sam psihologije od 2017. godine s položenim stručnim ispitom pred Agencijom za odgoj i obrazovanje i licencom Hrvatske psihološke komore za samostalni rad. Edukantica sam i praktičarka integrativne tjelesno-orijentirane psihoterapije u Centru za integrativni razvoj u Zagrebu od 2019. godine.

Rođena sam u Varaždinu 1992. godine gdje sam završila gimnazijski program Glazbene škole u Varaždinu svirajući gitaru, klavir i udaraljke, a paralelno plešući u plesnoj i glumeći u dramskoj skupini. Po upisu studija psihologije selim u Zagreb, pjevam i sviram u nekoliko bendova bubnjeve, gitaru i harmoniku, volontiram u udrugama za djecu, mlade i odrasle te završavam razne edukacije u području rada s mladima, rada na sebi te djelovanja u intersekcionalnom civilno-društvenom kontekstu (ljudska prava, skrb, zaštita okoliša, vođenje projekata). Paralelno sudjelujem u organizaciji lokalnih kulturnih događaja te provodim dosta vremena na europskim i balkanskim glazbenim turnejama.

Sa sobom nosim radno iskustvo nastavnice psihologije, asistentice na velikom projektu za edukaciju stručnjaka iz cijele Hrvatske koji rade s djecom, članice mobilnog tima za psihosocijalnu podršku obiteljima pogođenih potresom i pandemijom te stručne suradnice psihologinje za individualni i grupni rad s marginaliziranim skupinama.

Svoje dosadašnje životne putanje, interese i strasti odlučila sam spojiti u jednu cjelinu i svoje znanje i iskustvo kroz rad podijeliti sa svim zainteresiranima i onima kojima to može pomoći ili biti izvor inspiracije. Držim individualna savjetovanja (rad 1 na 1) kao i grupne radionice i edukacije neovisno o lokaciji, a sve prema dogovoru. Na ovoj stranici možete dobiti uvid u moje usluge, detaljniji opis pristupa kojim se vodim te lako dogovoriti susret, edukaciju za školu ili organizaciju, kao i neke druge usluge kao što su organizacija/koordinacija događaja, instrukcije iz solfeggia/instrumenata koje sviram ili muzikoterapija.

Među ostalim, volim višeglasno pjevanje pa tako vodim i amaterski zbor Ružmarinke, jako volim životinje i provoditi vrijeme u prirodi, improvizirati u dobrom društvu te slušati radio stanice u autu i kod kuće.

bottom of page