top of page

INDIVIDUALNO SAVJETOVANJE

Individualni rad odnosi se na rad 1 na 1. Radi se o savjetodavnom razgovoru koji, paradnoksalno, ne uključuje savjete (i po tome se najviše razlikuje od kave s prijateljima). U mom radu, kao i kod mnogih drugih kolega iz struge i psihoterapeuta, razgovor je fokusiran na ono što klijent doživljava u datom trenutku - bilo u životu općenito, tih dana ili uoravo tada tijekom našeg razgovora. Osoba se javlja zbog nečeg što ju muči, nečeg što želi istražiti kod sebe ili razriješiti, a sama ili uz pomoć drugih ne uspjeva. Ona je vođena u procesu dolaska do određenih odgovora, a brzina dolaska do rješenja ovisi o prirodi osobe i problematici teme s kojom se javila. U tome smo svi apsolutno različiti i zbog toga se ovaj pristup zove individualan.  

 

Osobe se najčešće javljaju jer ih muči nešto što žele promijeniti, a ne znaju kako. To može biti vezano uz motivaciju (prokrastinacija / učenje / posao, hobiji, ...), komunikaciju (odnos s partnerom, kolegama, članovima obitelji / komunikacijske vještine općenito, ...), u području emocionalnog funkcioniranja (osjetljivost i preplavljenost osjećajima / nedostatak osjećaja ili umor zbog zdržavanja svih emocija / promjene raspoloženja / sniženo raspoloženje i

depresivnost, …) ili ponavljajuće priče i obrasci iz kojih osoba želi izaći.  

U svemu tome koristim i tehnike integrirane tjelesno-orijentirane terapije, a za čiji certifikat se trenutno školujem. U tom terapijskom pravcu tijelo je glavni izvor svih informacija i odgovora na većinu gore spomenutih problema. Za ovakvu vrstu rada nije potrebno biti u fizičkoj spremi niti je potrebna posebna odjeća. Pristup je vrlo intuitivan, a osoba sama (uz vodstvo) osvještava sebe, sve dijelove ("good, bad and ugly") koje je u konačnici samo potrebno prihvatiti. Situacije u životu se tada, u skladu s unutarnjil promjenama, mijenjaju na očigled. 

bottom of page